FIX / ASSA espagnolettskinner

I de fleste balkong og terrassedører sitter det det vi kaller en espagnolettskinne som går langs hele døren. Ofte er det også med en overføring til en dørbrems i toppen av skinnen, og som oftest har den tre kiler eller kroker som går ut i karmen.

I tilfeller der hele skinnen må byttes, må vi ha en del mål av din gamle espagnolett for å kunne gi deg pris og leveringstid. Mens noen varianter er standard og lagerført, er andre spesialebestilling.

Fyll da ut skjema på denne siden, så sender vi deg pris og leveringstid.

Du kan også kille denne lenken for å se de espagnolettskinnene som er lagerført. disse står oppført med mål slik at du kan sjekke om det stemmer med din dør.

Om du har en espagnolett fra HABO eller Grorud (sistnevnte vil da ha stemplet en G i fronten på skinnen) er disse utgått, men vi vil ofte finne tilsvarende espagnolett i ASSA. Som nevnt tidligere må du da fylle ut skjema på denne siden.

Reservedeler

Dersom det er kun låskasse som er ødelagt på din gamle espagolett kan selger vi også løse låskasser. Disse finner du her.

Krok eller kile?

Når du fyller ut skjema må du også merke av om du har krok eller kile. Se bilde under for å vise forskjellen. det første bilde er av en kile, mens bilde to er av en krok.

 

Når du fyller ut skjema må du også merke av om du har krok eller kile. Se bilde under for å vise forskjellen. det første bilde er av en kile, mens bilde to er av en krok.

 

 

Overføring til dørbrems.

Dersom du har overføring til dørbrems i toppen av skinnen, må dette spesifiseres i skjema. husk at du også får kjøpt løse dørbremser dersom den gamle dørbremsen er ødelagt. Dørbrems til balkongdøren kan du få kjøpt her

 

 

 

Smøring og vedlikehold

Det er viktig at espagnoletten smøres opp for å sikre normal levetid. uten smøring vil du etterhvert merke at håndtaket går tregt opp og igjen, og over tid betyr det at låskasse og/eller skinne blir ødelagt og må skiftes. Smør derfor opp de tre kilene/krokene en gang i året elelr ved behov. WD40 er et produkt vi vil anbefale til dette. Bruk helst ikke oljebasert smøring eller fett da dette blir hardt når vinteren ankommer.

Målbestilling espagnolett

Espagnolett fra ASSA / FIX er ofte målbestilt, og om espagnoletten må skiftes trenger vi en del mål for å kunne gi deg pris og leveringstid. Det er ikke alltid spesialbestilling og noen ganger kan en av våre standard skinner benyttes til din balkongdør
Alle mål måles fra bunnen av skinnen.
Sett inn høyde dørvrider i mm. Måles fra bunn av skinne til senter dørhåndtak , for eksempel 1000 mm
Bredde kantskinne. Denne er enten 16,20,22 eller 25 mm
Sett inn backset på låskasse. Denne er enten 28,31,33 eller 40 mm
Har espagnoletten overføring til brems i toppen av skinnen?
Merk av om dette er en krok eller kile
Merk av om dette er en krok eller kile
Merk av om dette er en krok eller kile
Merk av om dette er en krok eller kile